Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη: “Κοινός παρονομαστής Η Ελλάδα!”

13/07/2017 @ 18:52

Πηγή : http://www.lay-out.gr/vasilis-leventis-kinos-paronomastis-ellada/

Η δημοσιογραφική ομάδα του lay-out.gr συνάντησε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
(ρεπορτάζ: Πετράκου Ζωή, Ζουλεμίδης Σπύρος, Δουδουξής Δημήτρης).

Ευπροσήγορος, απλός, ειλικρινέστατος κι ευθύς, o κ. Λεβέντης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση της ανεξαρτητοποίησης της Θ. Μεγαλοοικονόμου, την ονοματοδοσία των Σκοπίων καθώς προέβη και σε μία σημαντική αποκάλυψη για την επίμαχη υπόθεση “Noor 1”

Το “Μακεδονικό” ξανά στο προσκήνιο και ο “Φάκελος «Κύπρος»”:

Κάλεσμα και προς τον κο. Τσίπρα να ξεκινήσει διαδικασίες για την ονομασία των Σκοπίων με έντονο ύφος από τον Βασίλη Λεβέντη. Μετά από τη δευτερολογία του στη Βουλή στα πλαίσια συζητήσεων επί του Κυπριακού και της ονομασίας των Σκοπίων. Τόνισε τη σημαντικότητα της κατάστασης, ως προς τα Σκόπια, δηλώνοντας πως δεν δέχεται ως πρόσχημα όσα ειπώθηκα από προηγούμενες Βουλές όπως το 2006. Δήλωσε πως εσφαλμένα πολλοί προηγούμενοι πρωθυπουργοί όπως ο κος. Καραμανλής, ο κος Σαμαράς και ο κος. Γ. Παπανδρέου δέχτηκαν τη σύνθετη ονομασία με το «Μακεδονία» εντός της και κατηγόρησε και την τωρινή κυβέρνηση για την έλλειψη πυγμής. “Σπεύσανε να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, ταπεινώνοντας έναν λαό” και ότι “κακώς το θεωρούν ένα κλεισμένο θέμα” είπε χαρακτηριστικά.

“Ναι στο να δοθεί το αρχείο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το φάκελο της Κύπρου, ψηφίζει η Ένωση Κεντρώων”, κάτι που συμφωνήθηκε για την Παρασκευή το πρωί, στις 9.00 σε ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Οικουμενική και εκλογές: “Να ορθοποδήσει η χώρα οικονομικά, προσελκύοντας επενδυτές”. Σύμπραξη κι ενστάσεις/βολές κατά Φ. Γεννηματά:

Ο κος. Λεβέντης δήλωσε σταθερός στη θέση του όσον αφορά την άμεση αναγκαιότητα μιας οικουμενικής κυβέρνησης παρ’ όλες τις αρνήσεις του πρωθυπουργού που συνεχίζει τη διακυβέρνηση με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. Σε ερώτηση για το πώς ακριβώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια τέτοια οικουμενική -240 εδρών όπως τόνισε- κυβέρνηση, όταν υπάρχει τέτοια απόσταση τόσο μεταξύ ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ κλπ, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και μεταξύ της Ε.Κ. του κο. Λεβέντη με όλους τους πολιτικούς ηγέτες, ο κος. Λεβέντης τόνισε την “αναγκαιότητα να συμφωνήσουν άπαντες πως έχουν ένα κοινό σημείο, το καλό της Ελλάδος.”

Αυτό που πιστεύει ότι θα έδινε μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα και οικονομική ώθηση στη χώρα είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. Όπως είπε ο κος. Λεβέντης, είναι κάτι που είχε προτείνει και στον κο. Παπαδήμο, τον πρώην πρωθυπουργό, ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια κυβέρνηση 10 περίπου τεχνοκρατών που δεν θα έχουν σκοπό να πολιτευτούν, να δημιουργήσουν κυβέρνηση για 2 με 3 έτη με ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να υλοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλιώς θα έχουμε συνεχώς απλωμένο το χέρι για δανεικά.

“Η Ε.Κ. δεν νιώθει ποτέ κοντά τους”, είπε ο κ. Λεβέντης εννοώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ κατηγόρησε την κα. Γεννηματά για «μάζωξη κομμάτων της σοσιαλο-αριστεράς για τον εαυτό της». “Η Ε.Κ. ζητά όχι ένωση λίγων κομμάτων αλλά «ένωση όλου του πολιτικού φάσματος». Δεν ζητάμε στη παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα εκλογές. Βασική προτεραιότητα του κόμματος αποτελεί το να ορθοποδήσει οικονομικώς η χώρα, προσελκύοντας επενδυτές με μια πιο δυνατή, στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, και να αυξηθούν τα έσοδα της χώρας, χωρίς να μένει σε έναν ατέρμονο κύκλο περικοπών συντάξεων, αύξησης της φορολογίας και αποστράγγισης της αγοράς. Δεν με ενδιαφέρει η ψήφος, παρά μόνο τα οικονομικά της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τα δύο μεγάλα κόμματα, κατ’ ελάχιστον, να συμπράξουν.

Ο κος. Λεβέντης δεν προβλέπει σύμπραξη μεταξύ του κόμματός του και της ΝΔ. “Δεν πάω με τον Μητσοτάκη, έχουμε άβυσσο μεταξύ μας. εκείνος επιθυμεί εκλογές με ενισχυμένη αναλογική ενώ εγώ απλή, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών”, ομοίως και με την Φ. Γεννηματά, άλλος ένας -κατά τον κο. Λεβέντη- ανασταλτικός παράγοντας για μελλοντική σύμπραξη ΔΗΣΥ- Ε.Κ. “Τώρα εάν η Ε.Κ. φτάσει ποσοστά 15-20% θα αναλάβω την ευθύνη μου και δεν θα αφήσω την χώρα ακυβέρνητη”, είπε κλείνοντας το θέμα οικουμενική και εκλογές.

Για την κα. Γεννηματά, εν προκειμένω, τόνισε πως “ένα κόμμα δεν μεγαλώνει έτσι αλλά μόνο με διεύρυνση και έμπνευση “, εννοώντας το πρόσφατο συνέδριο στο ΣΕΦ του Φαλήρου, ενώ κάλεσε να γίνει «τόπος και στα νιάτα!» “Ποια νιάτα, που όλοι στο συνέδριο ήταν άνω των 70! Νομίζω κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσκοπήσεις: εντός βουλής… εκτός και επί τα αυτά.

Μίλησε επίσης για τις δημοσκοπήσεις κι έστρεψε τα βέλη του εναντίον και των μέσων, τονίζοντας ότι το ΣΚΑΙ παρουσιάζει τα νούμερα της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στο 60% και όχι με αναγωγή στο 100%, παρουσιάζοντας την Ε.Κ. ότι μένει εκτός βουλής, και τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις «κρύβουν δόλο».

Ανεξαρτητοποίηση Θ. Μεγαλοοικονόμου – η 2η έως τώρα και η ερμηνεία:

Στο επίκαιρο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Θ. Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής της Ε.Κ. Β’ Πειραιώς, 2η αποχώρηση μετά αυτή του κο. Δημήτρη Καρρά, ο κος. Λεβέντης δήλωσε πως: “Έδειξαν τα πραγματικά τους πρόσωπα. Δεν συμβαδίζουν με το κόμμα και τις αξίες των 40 ετών αγώνων που έδωσα για την παράταξή μου αλλά δεν κρατεί κακίες.”

Επικρατεί φημολογία που λέει ότι η κα. Μεγαλοοικονόμου παραιτήθηκε από βουλευτής Ε.Κ. επειδή προτάθηκε ο γιός του κο. Λεβέντη Μάριος Γεωργιάδης για τη θέση της αντιπροεδρίας στη Βουλή αντί εκείνης, ενώ σε παλιά δημοσιεύματα, όπως αυτή του Πρώτου Θέματος με σχόλια του κ. Καρρά μετά τη δική του ανεξαρτητοποίηση, γίνεται λόγος για επιμονής του προέδρου του κόμματος για προώθηση δικών του συγγενικών προσώπων.

Ώς προς αυτά και για το αν αντιβαίνει τις προεκλογικές του διακηρύξεις περί τέλους στις οικογενειοκρατίες, ο κος. Λεβέντης σχολίασε πως δεν είχε δώσει υποσχέσεις στην κα. Μεγαλοοικονόμου, η ίδια -είπε- ήταν μέσα στη βουλή και ψήφισε υπέρ του κο. Γεωργιάδη, αλλά ούτε προωθεί άτομα συγγενικά. Παραμένει κάθετος σε αυτές τις πρακτικές και δηλώνει πως: “Σε αυτήν την ηλικία που είμαι και ιδίως για το μέλλον, επιθυμώ να έχω πλάι μου έναν δικό του άνθρωπο.” Γι’ αυτό λέει ο κος. Λεβέντης επέλεξε τον κο. Γεωργιάδη, όπως και το ότι είναι τεχνοκράτης, “δεν είναι ανεπάγγελτος”, ενώ συνέχισε πως ούτε είναι απαραίτητο να τον διαδεχθεί στη ηγεσία του κόμματος:

“Εγώ δεν είμαι σαν τους Καραμανλήδες ή οι Μητσοτάκηδες, 40 χρόνια δεν υπηρέτησα κανέναν, παρά μόνο το κεντρώο χώρο”, δήλωσε. “Θα με διαδεχθεί μόνο όποιος έχει την αποδοχή και αγάπη του κόσμου, μπορεί και μιλάει στο βήμα της βουλής χωρίς να έχει χειρόγραφο μπροστά του και να είναι επαναστάτης” είπε ο κος. Λεβέντης. “Κάθε αποχώρηση είναι για καλό. Βλέπεις εγκαίρως τι είναι ο καθένας. Ρωτήστε παντού αν αγαπάνε τον Μάριο Γεωργιάδη. Τον αγαπάνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα με διαδεχθεί. Ζητώ συγκεκριμένες ικανότητες, το κόμμα δεν είναι τυχαίο, 40 χρόνια αγωνίστηκα για τις αξίες μου.”

Εξεταστικές για τις υποθέσεις Noor-1 κι Ερρίκος Ντυνάν:

“Όποιος δεν δέχεται να εξεταστεί ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να εξετάσει τους απέναντι” δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο για την εμπλοκή του στην υπόθεση NOOR-1. Δήλωσε πως ο δημοσιογράφος μεσολάβησε κι έφερε τον ισοβίτη με τον Υπουργό και δεν ήταν θέση του να το κάνει αλλά όφειλε να μιλήσει στον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου. “Γιατί κάνεις εξεταστικές για μόνο μέχρι το 2014; Κάνε και για τώρα!” είπε ο κος. Λεβέντης ως κάλεσμα και κατηγορώ προς τον πρωθυπουργό για το φλέγον θέμα της εμπλοκής του κ. Καμμένου με την δικαιοσύνη και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη επί του ναρκοπλοίου. “Η ιστορία είναι από την αρχή στραβή και γι’ αυτό πρέπει να εξεταστεί. Έτσι θα απονέμεται η δικαιοσύνη, μέσω του κάθε δημοσιογράφου; Κι αν ένας υπόδικος όντως τρέμει για τη ζωή του, θέλει να μιλήσει και να πει την αλήθεια αλλά δεν έχει επαφές με δημοσιογράφους, τι θα κάνει;”

Όσο για το Ερρίκος Ντυνάν που υπόθεσή του είναι υπό εξέταση για χρηματοδοτήσεις από το δημόσιο μέσω του ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), δηλώνει πως δεν έχει πειστεί με τίποτα και δεν θεωρεί πως θα δώσει η εξεταστική επί του θέματος καρπούς, κάνοντας νύξη για τις υπόλοιπες εξεταστικές, όπως αυτή για τον κο. Παπαντωνίου. Ο κος Λεβέντης είπε ουσιαστικά πως, άλλο πόρισμα γράφει το κάθε κόμμα και στο τέλος λήγει άδοξα κάθε εξεταστική, με παραπομπές αποδιοπομπαίων τράγων που «δεν διαθέτουν πλάτες». “Δείτε τον Παπαντωνίου. Ωρολογιακή βόμβα ήταν για το ΠΑΣΟΚ… Μπορεί να καταδικαστεί, δεν έχει πλάτες από το κόμμα του πια…”

Για την συμβολή του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάννη Βρουφάκη:

“Ο ένας δεν ήξερε οικονομικά” (υπονοεί τον κ. Βαρουφάκη) “και παρέσυρε τον άλλο” (τον κ. Τσίπρα), είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε πως παρακολουθούσε τον Βαρουφάκη και τις «θεωρίες» του πολύ πριν από τις εκλογές προ διετίας. “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είχε πλάνο επί των οικονομικών και παρουσίαζε τον κο. Βαρουφάκη ως «προφεσόρο». Απευθύνθηκαν σε αυτόν που θεωρητικά ήταν οικονομολόγος, πρακτικά όμως όχι. Παρέσυρε τον Τσίπρα λέγοντάς του «μην φοβάσαι, θα υποχωρήσει η Μέρκελ».” Ο Βαρουφάκης τον παρέσυρε κι όταν ένα κόμμα ίπταται και δεν πατάει γερά στα πόδια του την πατάει”, είπε ο κος Λεβέντης. “Υπήρξε συζήτηση τον Νοέμβριο του 2014, ο Τσίπρας άκουγε, έπειτα διάλεξε την άγνοια”, σύμφωνα με τον κο. Λεβέντη, “και τώρα τον βρίζουν τον κο. Βαρουφάκη, αφού έκαναν το πείραμα”, δηλώνοντας πως δεν έφταιγε μόνο ο Βαρουφάκης και κακώς στρέφονται τόσα βέλη κατά αυτού, ενώ θα έπρεπε να στρέφονται πρωτίστως και στον κο. Τσίπρα για το σφάλμα του που πίστεψε στο plan B του Βαρουφάκη.

Σχετικά με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής:

“Εάν επανέλθει η οικονομία σε μια σταθερότητα, θα πάνε στο μηδέν”, είπε ο κος Λεβέντης αναφερόμενος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. “Αξιοποίησε την βύθιση του κόσμου. Δεν ψήφισαν «ακραίοι» αλλά ως επί τω πλείστον κόσμος που τους έκοψαν συντάξεις και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.” Τέλος, μένει αισιόδοξος ότι δεν θα κυλίσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις και μεγαλύτερη επέκταση απόψεων όπως αυτές που εκφράζει η Χ.Α., δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την καταψήφιση της Λεπέν στη Γαλλία: “Οι φασίζουσες αντιλήψεις δεν θα επικρατήσουν στο τέλος”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων καταλήγοντας.

 

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Β. Λεβέντης /  STAR Κεντρικής Ελλάδος  / 20-1-2018

Β. Λεβέντης / STAR Κεντρικής Ελλάδος / 20-1-2018

Ζούμε κάτι σαν δικτατορία των ΜΜΕ αυτή τη στιγμή. Τα πανελλαδικά ΜΜΕ δεν τονίζουν ότι θα γίνει το συλλαλητήριο. Έχει πέσει εντολή από τον Τσίπρα να μην προωθείται το θέμα. Δημοψήφισμα εντός Ελλάδος δεν πρέπει να γίνει. Δημοψήφισμα κάνει κανείς όταν το πιθανό αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Με ποια λογική θα γίνει ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα Οι 300 της βουλής γνωρίζουν την θέληση του ελληνικού λαού, να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία. Όταν ο Καραμανλής και ο Αβέρωφ βάζανε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, δεν γνώριζαν ότι η Τουρκία κάποια στιγμή θα έκανε στρατιωτική επέμβαση στο νησί? Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και η τωρινή κυβέρνηση γνωρίζει ότι η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία σήμερα, θα έχει άσχημες επιπτώσεις στο μέλλον για την Ελλάδα. ************** Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης /  Με τη Λιάνα Ζωγράφου, BeRadio.gr  / 20-1-2018

Β. Λεβέντης / Με τη Λιάνα Ζωγράφου, BeRadio.gr / 20-1-2018

"Το οικονομικό θέμα, σε πέντε, σε δέκα χρόνια θα το διορθώσουμε. Απέναντι σε όλους όσους κατεβάζουν τα ήθη, Τσίπρες, Μητσοτάκηδες, η νεολαία πρέπει να τους τιμωρήσει και να επιβραβεύσει όσους εργάζονται με ήθος για την Ελλάδα." *** Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Με το Δ. Αλφιέρη, Alpha 989 / 20-1-2018

Β. Λεβέντης / Με το Δ. Αλφιέρη, Alpha 989 / 20-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α. Μεγαλομύστακας / Πρίσμα Ράδιο / 17-1-2018

Α. Μεγαλομύστακας / Πρίσμα Ράδιο / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, ΟΡΤ TV / 17-1-2018

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, ΟΡΤ TV / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Evening Report, Action24 / 19-1-2018

Β. Λεβέντης / Evening Report, Action24 / 19-1-2018

Είμαι κατά των συλλαλητηρίων, είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων, είμαι κατά των βίαιων πράξεων. Όταν όμως μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης βρίσκει αντίθετη την κοινωνία, όταν η πλειοψηφία των κομμάτων της βουλής είναι έτοιμη να συνυπογράψει την παραχώρηση του ονόματος (Nova Macedonia) πως μπορώ να μην βοηθήσω στα συλλαλητήρια; Πριν όχι πάρα πολλά χρόνια ο Καραμανλής υποσχέθηκε να δώσει σύνταξη 150.000 δρχ. Ο Σημίτης υποσχέθηκε να δώσει σύνταξη 152.000 δρχ. Τελικά κέρδισε ο Σημίτης. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει λοιπόν στην ένωση κεντρώων την μέθοδο του να ικανοποιούμε την εκλογική μας πελατεία. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να τρέχουμε πίσω από το ράσο του αρχιεπισκόπου για να πάρουμε τους ψήφους της εκκλησίας. Δεν το έχουμε κάνει όμως. Η εκκλησία αυτή τη στιγμή είναι ενάντια στα συλλαλητήρια. Έχω ζητήσει να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο λόγος; Θέλω να μάθω με ποια εχέγγυα, με ποιες εγγυήσεις παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία. Ας διευκρινίσουμε κάτι. Ο παλιός μας εκπρόσωπος τύπου έχει πάνω από ένα χρόνο που έχει αποχωρήσει κατηγορώντας μας πως θα συνεργαστούμε με το ΣυΡιζΑ ενώ και ο ίδιος τελικά ενώ διακήρυττε ότι δεν θα ενταχθεί πουθενά, πήγε και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Εμείς πάντως δεν συνεργαστήκαμε με το ΣυΡιζΑ όπως μας κατηγορούσε ποτέ. Ούτε βέβαια και με τη Νέα Δημοκρατία. Η Μεγαλοοικονόμου, η οποία πρόσφατα μας κατηγορούσε ότι θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία, πήγε και συνεργάστηκε με το ΣυΡιζΑ! Ο δε Καρρας, πήγε και συνεργάστηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Όσοι φεύγουν μας κατηγορούν ότι θα συνεργαστούμε με κάποιον άλλον, ενώ τελικά αυτοί που φεύγουν εντάσσονται σε κάποιο άλλο : ΣυΡιζΑ, ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νέα Δημοκρατία! *************** Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α.Φωκάς/Metropolis 95.5 FM/18-1-2018

Α.Φωκάς/Metropolis 95.5 FM/18-1-2018

Α.Φωκάς/Πόλις Πολίτης Πολιτική,TV100/19-1-2018

Α.Φωκάς/Πόλις Πολίτης Πολιτική,TV100/19-1-2018

Α. Φωκάς / Για το Σκοπιανό, Atlas TV / 17-1-2018

Α. Φωκάς / Για το Σκοπιανό, Atlas TV / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Με τον Αιμίλιο Λιάτσο, Kontra Channel / 18-1-2018

Β. Λεβέντης / Με τον Αιμίλιο Λιάτσο, Kontra Channel / 18-1-2018

Όταν η βουλή και η κυβέρνηση δρα κατά της βούλησης της κοινωνίας και ο πολίτης οδηγηθεί να καθήσει μέσα στο σπίτι του, επιβάλλεται να διατρανωθεί η γνώμη του πολίτη. [...] Όταν η βουλή πάει να ψηφίσει κόντρα στη θέληση του λαού ο λαός πρέπει να καθίσει σπίτι του; Αυτό ερωτώ τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. [...] Είμασταν και είμαστε υπέρ του να δώσουμε άλλα ανταλλάγματα στα Σκόπια, Να τους διευκολύνουμε πχ σε ναυτιλιακές διευκολύνσεις προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να τους βοηθήσουμε στην ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ. [...] Το 1992, η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία ήταν η Ρωσία. Ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πλήγωσε πολύ τον 'Ελληνα η στάση αυτή των Ρώσσων. Γιατί το κάνανε όμως; Για να επέλθει μια σταθερότητα στην περιοχή σε μία περιοχή όπου υπήρχαν ήδη μεγάλες και πολύ ευαίσθητες ισρορροπίες. Ακολουθησαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας όπως ξέρετε, τα επόμενα χρόνια τα γεγονότα σε, Σερβία και Βοσνία για παράδειγμα. [...] Γιατί να θεωρήσουμε το βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή ως το υπέρτατο όπλο άρνησης; Είναι αυτονόητο αυτό. Εάν δεν το είχαμε ασκήσει ούτε και είχανε μπει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία, δεν θα είχαμε κανένα απολύτως άλλο όπλο για άμυνα απέναντί τους. Ποια είναι η εκτίμησή μου; Η εκτίμησή μου, η οριστική είναι πως το όνομα των Σκοπίων θα είναι Νέα Μακεδονία. [...] Στη Νέα Δημοκρατία έχουν βαθύτερα τραύματα. Κάποιοι υπερασπίζονται τη γραμμή του Βουκουρεστίου. Ενώ άλλοι όχι. Έάν ο Μητσοτάκης πει ότι δεν τον εκφράζει η γραμμή Βουκουρεστίου, προσβάλλει τον Καραμανλή. [...] Οι Σκοπιανοί πάλι, θέλουν να ονομάζονται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Άρα τι; Εάν ονομαστούν Νέα Μακεδονία κερδίζουμε εμείς; Τους είναι αδιάφορο. Γι' αυτό δεν υποχωρούν. [...] Για ποιο λόγο να γίνει δημοψήφισμα? Είναι τρελό όταν ξέρεις ότι το 95% θα ψηφίσει όχι στη χρήση του όρου Μακεδονία. Δημοψήφισμα κάνεις όταν το πιθανό αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. [...] Αυτοί που μας κατηγορούσαν ότι θα πάμε δεξιά και αριστερά ότι θα πάμε με το ΣυΡιζΑ με τη Νέα Δημοκρατία, αυτοί έχουν ήδη πάει στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣυΡιζΑ και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εμείς έχουμε μείνει σταθεροί! [...] Το πρόβλημα δεν είναι όταν φεύγει ένας βουλευτής. Το πρόβλημα το εχει αυτός ο οποίος παίρνει στο κόμμα του έναν βουλευτή που έχει φύγει από κάπου αλλού. Είναι κλεπταποδόχος!

Δ.Καβαδέλας/Πρωινή Ανάγνωση,Κανάλι της Βουλής/18-1-2018

Δ.Καβαδέλας/Πρωινή Ανάγνωση,Κανάλι της Βουλής/18-1-2018

Γ.Σαρίδης/ Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Γ.Σαρίδης/ Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Δ.Καβαδέλλας/Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Δ.Καβαδέλλας/Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Μ. Γεωργιάδης / Με το Σ. Πολύζο,  TRT / 17-1-2018

Μ. Γεωργιάδης / Με το Σ. Πολύζο, TRT / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης /  Παρεμβάσεις, Blue Sky  / 17-1-2018

Β. Λεβέντης / Παρεμβάσεις, Blue Sky / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

19/12/2017 @ 22:04

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 19/12/2017 Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
Αυτό ήταν δημοψήφισμα - προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

06/07/2015 @ 09:30

Το αποτέλεσμα της ιστορικής κάλπης, η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι "ηλίθιες λύσεις" και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη δραχμή ...περισσότερα
Περί χρεών κρατών και εξυπηρέτησης τους

16/04/2015 @ 17:43

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μη χρειάζονται ...περισσότερα
Πρόταση Βαρουφάκη για ελέγχους από απλούς πολίτες.

16/04/2015 @ 17:42

Για τη φοροδιαφυγή τίθεται πρώτα ένα θέμα ηθικής φύσεως. Οτι δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και το πως θα πλουτίσει με κάθε μέσο. Δηλαδή να πλουτίσει ακόμα και ...περισσότερα
Περί ΑΣΕΠ & την επανίδρυση της ΜΟΜΑ

16/04/2015 @ 17:40

Για την κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π. από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το κόμμα των μετρίων και των “αδικημένων”, αυτών δηλαδή που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα