ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ: «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

06/09/2017 @ 19:40

Αιστείδης Φωκάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 6/9/2017 - Αριστείδης Φωκάς

Στο «προεκλογικό» νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση θα φέρει ως νικητήριο λάβαρο στη ΔΕΘ, εθελοτυφλώντας στο γεγονός ότι πλήττει για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε, ως ειδικός αγορητής του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς. Μάλιστα, εφόσον η κυβέρνηση δε στάθηκε συνεπής στις περσινές εξαγγελίες ο κ. Φωκάς, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στην ελληνική αγορά, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε, αλλά… ξέχασε να υλοποιήσει.  

«Γιατί μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού το πάγωμα των εισφορών που υποσχεθήκατε δεν έγινε ποτέ; Μιλάμε για περίπου 300.000 επαγγελματίες. Εσείς ο ίδιος είχατε αναφέρει πέρυσι ότι το «πάγωμα» των οφειλών θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Τι άλλαξε στη συνέχεια; Αποφασίσατε να τους αφήσετε να “ασφυκτιούν”;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φωκάς έκανε λόγο για τακτικές αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως αποσιωπεί τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η ανεργία και οι μισθοί πείνας. «Δίνεται κάποια ψίχουλα, ασχολείστε επιφανειακά με κάποια θέματα, αλλά δυστυχώς ξεχνάτε τα σοβαρά. Καλά είναι τα επιδόματα, συμφωνούμε σε αυτό, αλλά οι άνεργοι θέλουν θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις θέλουν κίνητρα, η αγορά πρέπει να κινηθεί», επεσήμανε ο κ. Φωκάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Φωκά:  

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ένα νομοσχέδιο με έντονο προεκλογικό… αέρα μας παρουσιάζει αυτή τη φορά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τα όσα περιλαμβάνονται στα άρθρα του και τα οποία είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός θα κραδαίνει ως νικητήριο λάβαρο ανεβαίνοντας σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση.

Θα ανεβείτε στο βήμα προφανώς ξεχνώντας τα όσα υποσχεθήκατε πέρυσι στο ίδιο σημείο και φυσικά δεν υλοποιήσατε. Θα μπορέσετε, όμως ,να μας εξηγήσετε γιατί οι εξαγγελίες εκείνες έμειναν στα χαρτιά, γιατί τις ξεχάσατε μόλις φύγατε από τη Θεσσαλονίκη; Γιατί μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού το πάγωμα των εισφορών που υποσχεθήκατε δεν έγινε ποτέ;  Μιλάμε για περίπου 300.000 επαγγελματίες. Εσείς ο ίδιος είχατε αναφέρει πέρυσι ότι το «πάγωμα» των οφειλών θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Τι άλλαξε στη συνέχεια; Αποφασίσατε να τους αφήσετε να «ασφυκτιούν»;

Αφού, λοιπόν, δεν προνοήσατε εσείς γι αυτούς, αφήστε μας να βοηθήσουμε εμείς με την πρόταση μας. Επιτρέψτε και σε μας, αλλά και σε εσάς να δώσουμε λύση σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Υποσχεθήκατε, λοιπόν, πέρυσι πως θα «παγώσουν» οι ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, οι οποίες θα είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως το τέλος του 2016. Με τον τρόπο αυτό επαγγελματίες, που θα κατέβαλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του 2017, θα μπορούσαν να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στο δικαίωμα στη σύνταξη. Δική μας πρόταση είναι οι οφειλές αυτές να μεταφερθούν στο τέλος, στη φάση δηλαδή της συνταξιοδότησης. Τότε ο ασφαλισμένος αν έχει την οικονομική δυνατότητα θα πληρώνει ό,τι μπορεί, οπότε και θα υπολογίζεται ανάλογα, ενώ στην περίπτωση που δεν μπορεί να καταβάλλει κάποιο τμήμα των εισφορών αυτών, δε θα υπολογίζονται στα συντάξιμα του. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και σας καλώ να δείξετε ευαισθησία, σας καλώ να αποδείξετε ότι δεν ήταν ένα πολιτικό τερτίπι, μόνο και μόνο για να έχετε κάτι να πείτε από τη Θεσσαλονίκη, για να μην έρθετε με άδεια χέρια στη ΔΕΘ.

Και θα εστιάσω τώρα στα άρθρα του νομοσχεδίου. Νομίζω πως για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται τακτικές αποπροσανατολισμού.  Δίνετε κάποια ψίχουλα, ασχολείστε επιφανειακά με κάποια θέματα, αλλά δυστυχώς ξεχνάτε τα σοβαρά. Καλά είναι τα επιδόματα, συμφωνούμε σε αυτό, αλλά οι άνεργοι θέλουν θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις θέλουν κίνητρα, η αγορά πρέπει να κινηθεί. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εδώ μέσα που να μην συμφωνεί με αυτό. 

Κάτι προσπαθείτε να κάνετε σε κάποια σημεία για να  προστατεύσετε τους εργαζόμενους, αλλά διακρίνω μια προχειρότητα, ίσως και άγνοια της πραγματικότητας  στην οποία ζούμε. Μη δυσχεραίνετε μόνος σας τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που παλεύουν κυριολεκτικά να μείνουν ανοιχτές και μην υπόσχεστε στους απλήρωτους εργαζόμενους και τους ανέργους ρυθμίσεις που δε θα μπορέσετε να υλοποιήσετε.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 38 μιλάτε για αναγγελία υπερωριών στο ξεκίνημα της κάθε εργάσιμης ημέρας. Ναι συμφωνούμε στο να γίνεται σωστή καταγραφή, αλλά αυτό που ζητάτε είναι ανέφικτο. Ξέρετε τι θα συμβεί αν ισχύσει αυτό το άρθρο; Θα συσσωρεύονται οι παραβάσεις, χωρίς να λύνετε το πρόβλημα. Στα άρθρα 49 με 51 αναφέρεστε στο θέμα της βλαπτικής μεταβολής στην εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων και την προστασία των εργαζομένων. Εννοείται , πως τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των εργαζομένων. Θέλουμε, όμως, να επισημάνουμε το εξής. Να μην ταυτιστούν ο κακός εργοδότης και αυτός που πρόσκαιρα ίσως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα ρευστότητας, τα οποία στη συνέχεια αποδεδειγμένα λύνει. Ας μη «βοηθήσετε» να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες παλεύουν πραγματικά να επιζήσουν τη δύσκολη αυτή περίοδο. Όσον αφορά τη διαδικασία ταχείας εκδίκασης εργατικών διαφορών είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε, δυστυχώς όμως όλοι ξέρουμε και πρώτοι οι πολίτες που πηγαινοέρχονται για… χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων, ότι οι χρόνοι που εξαγγέλλετε δε θα επιτευχθούν ποτέ. Ή μήπως βρήκατε κάποιο μαγικό ραβδί που θα αδειάσει τα πινάκια στις αίθουσες των δικαστηρίων για να συζητιούνται γρηγορότερα οι εργατικές υποθέσεις;

Ξέρετε τι λένε οι απλοί άνθρωποι για κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου σας; Ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτοί οι άνθρωποι ,τους οποίους έχετε κάνει να γονατίσουν από τα φορολογικά βάρη, αντιλαμβάνονται ότι πολλά από αυτά που λέτε το πιθανότερο είναι πως θα μείνουν στα χαρτιά. Εργαζόμενοι σε «ομηρία» ακόμη και αν λάβουν το επίδομα που υπόσχεστε στο άρθρο 53 ξέρουν ήδη πως δε θα μπορέσουν να το επιστρέψουν, στην περίπτωση που δε θα δικαιωθούν στα δικαστήρια.  

Βλέπουμε ακόμη πως μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προσπαθεί να θεσπίσει με το άρθρο 16 κανόνες επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ. Είναι κάτι που πραγματικά θα θέλαμε να το δούμε στην πράξη. Όχι μόνο εμείς, αλλά φαντάζομαι και όσοι πιστεύουν πως θα επωφεληθούν από αυτό το μέτρο.

Με το νομοσχέδιο σας χτυπάτε όμως για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους. Το άρθρο σας για τις επικουρικές συντάξεις «κρύβει» μειώσεις της τάξης του 25%, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη πενιχρές αποδοχές των ανθρώπων αυτών. Τη στιγμή, μάλιστα, που και οι κύριες συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 45%. Εγώ αισθάνθηκα ντροπή, όταν άκουσα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών να λέει πως δεν τους έχουμε ανάγκη πλέον. Πρόσφεραν στη ζωή τους και τώρα τους πετάμε στα σκουπίδια.

Ίσως να έχετε ενημερωθεί για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων. Τρία χρόνια απαιτούνται για να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις και περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια οι επικουρικές. Και δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Με τις μειώσεις που έχουν σημειωθεί στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς οι συνταξιούχοι θα βρεθούν να... χρωστάνε και θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω χρήματα. Το αντιλαμβάνεστε αυτό; Οι προσωρινές συντάξεις που εκδόθηκαν για χιλιάδες συνταξιούχους δυστυχώς θα είναι μεγαλύτερες από τις κύριες συντάξεις που τελικά θα δικαιούνται, οπότε θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τη διαφορά. Αυτά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, με αυτή την αριστερή κυβέρνηση, που αντί να επιλύσει αδικίες, όπως διατείνεστε, ωθεί στην εξαθλίωση τους πολίτες της. 

Ίσως, σας διαφεύγει αλλά με αυτές τις πενιχρές συντάξεις ζούνε στις μέρες μας ολόκληρες οικογένειες, που «χτυπήθηκαν» από την ανεργία. Με το υστέρημα τους αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν σήμερα την κοινωνία και δίνουν αξιοπρέπεια στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Όταν πλήττονται οι συνταξιούχοι, πλήττεται ολόκληρη η κοινωνία.

Όχι δεν είμαστε αρνητικοί απλώς προσπαθούμε να υποδείξουμε τις αδυναμίες του προεκλογικού σας νομοσχεδίου. Βεβαίως συμφωνούμε με τα άρθρα για τα ΑμΕΑ. Σε ο,τιδήποτε διευκολύνει τις ευπαθείς ομάδες θα μας βρείτε σύμφωνους. Όπως επίσης και με το άρθρο 60 για την προστασία των υπερηλίκων και των χρονίως πασχόντων, αλλά και στις ρυθμίσεις για τα εργατικά ατυχήματα. Δεν είμαστε αρνητικοί κύριε πρωθυπουργέ, απλά νομίζουμε πως προσπαθείτε να καλύψετε τα σοβαρά ζητήματα με ανέξοδες, κατά κύριο λόγο, ρυθμίσεις. Συμφωνούμε επίσης με το άρθρο 47 για την ειδική γονική άδεια σε περιπτώσεις σοβαρών νοσημάτων παιδιών, με τα άρθρα 46 και 48 για την προστασία της παρένθετης μητρότητας, αλλά και με το άρθρο 32 για την απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη σε σεισμόπληκτους.

Στηρίξτε τους εργαζόμενους, στηρίξτε τους συνταξιούχους, που παλεύουν να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους, στηρίξτε αυτή την κοινωνία που αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά χαροπαλεύει. Δεν είμαι ,όμως, σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό με το νομοσχέδιο που καταθέσατε. Κάντε μια χάρη σε αυτή τη χώρα. Αφήστε στην άκρη τα προεκλογικά τερτίπια, ξεχάστε ότι πλησιάζουν εκλογές και ότι πρέπει να παρουσιάσετε ένα ωραίο «παραμύθι» στη ΔΕΘ. Μη μοιράζετε ψίχουλα πάνω στα αποκαΐδια αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

Σας ευχαριστώ.

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Β. Λεβέντης /  STAR Κεντρικής Ελλάδος  / 20-1-2018

Β. Λεβέντης / STAR Κεντρικής Ελλάδος / 20-1-2018

Ζούμε κάτι σαν δικτατορία των ΜΜΕ αυτή τη στιγμή. Τα πανελλαδικά ΜΜΕ δεν τονίζουν ότι θα γίνει το συλλαλητήριο. Έχει πέσει εντολή από τον Τσίπρα να μην προωθείται το θέμα. Δημοψήφισμα εντός Ελλάδος δεν πρέπει να γίνει. Δημοψήφισμα κάνει κανείς όταν το πιθανό αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Με ποια λογική θα γίνει ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα Οι 300 της βουλής γνωρίζουν την θέληση του ελληνικού λαού, να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία. Όταν ο Καραμανλής και ο Αβέρωφ βάζανε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, δεν γνώριζαν ότι η Τουρκία κάποια στιγμή θα έκανε στρατιωτική επέμβαση στο νησί? Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και η τωρινή κυβέρνηση γνωρίζει ότι η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία σήμερα, θα έχει άσχημες επιπτώσεις στο μέλλον για την Ελλάδα. ************** Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης /  Με τη Λιάνα Ζωγράφου, BeRadio.gr  / 20-1-2018

Β. Λεβέντης / Με τη Λιάνα Ζωγράφου, BeRadio.gr / 20-1-2018

"Το οικονομικό θέμα, σε πέντε, σε δέκα χρόνια θα το διορθώσουμε. Απέναντι σε όλους όσους κατεβάζουν τα ήθη, Τσίπρες, Μητσοτάκηδες, η νεολαία πρέπει να τους τιμωρήσει και να επιβραβεύσει όσους εργάζονται με ήθος για την Ελλάδα." *** Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Με το Δ. Αλφιέρη, Alpha 989 / 20-1-2018

Β. Λεβέντης / Με το Δ. Αλφιέρη, Alpha 989 / 20-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α. Μεγαλομύστακας / Πρίσμα Ράδιο / 17-1-2018

Α. Μεγαλομύστακας / Πρίσμα Ράδιο / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, ΟΡΤ TV / 17-1-2018

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, ΟΡΤ TV / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Evening Report, Action24 / 19-1-2018

Β. Λεβέντης / Evening Report, Action24 / 19-1-2018

Είμαι κατά των συλλαλητηρίων, είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων, είμαι κατά των βίαιων πράξεων. Όταν όμως μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης βρίσκει αντίθετη την κοινωνία, όταν η πλειοψηφία των κομμάτων της βουλής είναι έτοιμη να συνυπογράψει την παραχώρηση του ονόματος (Nova Macedonia) πως μπορώ να μην βοηθήσω στα συλλαλητήρια; Πριν όχι πάρα πολλά χρόνια ο Καραμανλής υποσχέθηκε να δώσει σύνταξη 150.000 δρχ. Ο Σημίτης υποσχέθηκε να δώσει σύνταξη 152.000 δρχ. Τελικά κέρδισε ο Σημίτης. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει λοιπόν στην ένωση κεντρώων την μέθοδο του να ικανοποιούμε την εκλογική μας πελατεία. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να τρέχουμε πίσω από το ράσο του αρχιεπισκόπου για να πάρουμε τους ψήφους της εκκλησίας. Δεν το έχουμε κάνει όμως. Η εκκλησία αυτή τη στιγμή είναι ενάντια στα συλλαλητήρια. Έχω ζητήσει να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο λόγος; Θέλω να μάθω με ποια εχέγγυα, με ποιες εγγυήσεις παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία. Ας διευκρινίσουμε κάτι. Ο παλιός μας εκπρόσωπος τύπου έχει πάνω από ένα χρόνο που έχει αποχωρήσει κατηγορώντας μας πως θα συνεργαστούμε με το ΣυΡιζΑ ενώ και ο ίδιος τελικά ενώ διακήρυττε ότι δεν θα ενταχθεί πουθενά, πήγε και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Εμείς πάντως δεν συνεργαστήκαμε με το ΣυΡιζΑ όπως μας κατηγορούσε ποτέ. Ούτε βέβαια και με τη Νέα Δημοκρατία. Η Μεγαλοοικονόμου, η οποία πρόσφατα μας κατηγορούσε ότι θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία, πήγε και συνεργάστηκε με το ΣυΡιζΑ! Ο δε Καρρας, πήγε και συνεργάστηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Όσοι φεύγουν μας κατηγορούν ότι θα συνεργαστούμε με κάποιον άλλον, ενώ τελικά αυτοί που φεύγουν εντάσσονται σε κάποιο άλλο : ΣυΡιζΑ, ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νέα Δημοκρατία! *************** Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α.Φωκάς/Metropolis 95.5 FM/18-1-2018

Α.Φωκάς/Metropolis 95.5 FM/18-1-2018

Α.Φωκάς/Πόλις Πολίτης Πολιτική,TV100/19-1-2018

Α.Φωκάς/Πόλις Πολίτης Πολιτική,TV100/19-1-2018

Α. Φωκάς / Για το Σκοπιανό, Atlas TV / 17-1-2018

Α. Φωκάς / Για το Σκοπιανό, Atlas TV / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Με τον Αιμίλιο Λιάτσο, Kontra Channel / 18-1-2018

Β. Λεβέντης / Με τον Αιμίλιο Λιάτσο, Kontra Channel / 18-1-2018

Όταν η βουλή και η κυβέρνηση δρα κατά της βούλησης της κοινωνίας και ο πολίτης οδηγηθεί να καθήσει μέσα στο σπίτι του, επιβάλλεται να διατρανωθεί η γνώμη του πολίτη. [...] Όταν η βουλή πάει να ψηφίσει κόντρα στη θέληση του λαού ο λαός πρέπει να καθίσει σπίτι του; Αυτό ερωτώ τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. [...] Είμασταν και είμαστε υπέρ του να δώσουμε άλλα ανταλλάγματα στα Σκόπια, Να τους διευκολύνουμε πχ σε ναυτιλιακές διευκολύνσεις προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να τους βοηθήσουμε στην ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ. [...] Το 1992, η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία ήταν η Ρωσία. Ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πλήγωσε πολύ τον 'Ελληνα η στάση αυτή των Ρώσσων. Γιατί το κάνανε όμως; Για να επέλθει μια σταθερότητα στην περιοχή σε μία περιοχή όπου υπήρχαν ήδη μεγάλες και πολύ ευαίσθητες ισρορροπίες. Ακολουθησαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας όπως ξέρετε, τα επόμενα χρόνια τα γεγονότα σε, Σερβία και Βοσνία για παράδειγμα. [...] Γιατί να θεωρήσουμε το βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή ως το υπέρτατο όπλο άρνησης; Είναι αυτονόητο αυτό. Εάν δεν το είχαμε ασκήσει ούτε και είχανε μπει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία, δεν θα είχαμε κανένα απολύτως άλλο όπλο για άμυνα απέναντί τους. Ποια είναι η εκτίμησή μου; Η εκτίμησή μου, η οριστική είναι πως το όνομα των Σκοπίων θα είναι Νέα Μακεδονία. [...] Στη Νέα Δημοκρατία έχουν βαθύτερα τραύματα. Κάποιοι υπερασπίζονται τη γραμμή του Βουκουρεστίου. Ενώ άλλοι όχι. Έάν ο Μητσοτάκης πει ότι δεν τον εκφράζει η γραμμή Βουκουρεστίου, προσβάλλει τον Καραμανλή. [...] Οι Σκοπιανοί πάλι, θέλουν να ονομάζονται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Άρα τι; Εάν ονομαστούν Νέα Μακεδονία κερδίζουμε εμείς; Τους είναι αδιάφορο. Γι' αυτό δεν υποχωρούν. [...] Για ποιο λόγο να γίνει δημοψήφισμα? Είναι τρελό όταν ξέρεις ότι το 95% θα ψηφίσει όχι στη χρήση του όρου Μακεδονία. Δημοψήφισμα κάνεις όταν το πιθανό αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. [...] Αυτοί που μας κατηγορούσαν ότι θα πάμε δεξιά και αριστερά ότι θα πάμε με το ΣυΡιζΑ με τη Νέα Δημοκρατία, αυτοί έχουν ήδη πάει στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣυΡιζΑ και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εμείς έχουμε μείνει σταθεροί! [...] Το πρόβλημα δεν είναι όταν φεύγει ένας βουλευτής. Το πρόβλημα το εχει αυτός ο οποίος παίρνει στο κόμμα του έναν βουλευτή που έχει φύγει από κάπου αλλού. Είναι κλεπταποδόχος!

Δ.Καβαδέλας/Πρωινή Ανάγνωση,Κανάλι της Βουλής/18-1-2018

Δ.Καβαδέλας/Πρωινή Ανάγνωση,Κανάλι της Βουλής/18-1-2018

Γ.Σαρίδης/ Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Γ.Σαρίδης/ Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Δ.Καβαδέλλας/Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Δ.Καβαδέλλας/Επιτροπή,Βουλή/17-1-2018

Μ. Γεωργιάδης / Με το Σ. Πολύζο,  TRT / 17-1-2018

Μ. Γεωργιάδης / Με το Σ. Πολύζο, TRT / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης /  Παρεμβάσεις, Blue Sky  / 17-1-2018

Β. Λεβέντης / Παρεμβάσεις, Blue Sky / 17-1-2018

Ακολούθησε μας: Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

19/12/2017 @ 22:04

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 19/12/2017 Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
Αυτό ήταν δημοψήφισμα - προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

06/07/2015 @ 09:30

Το αποτέλεσμα της ιστορικής κάλπης, η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι "ηλίθιες λύσεις" και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη δραχμή ...περισσότερα
Περί χρεών κρατών και εξυπηρέτησης τους

16/04/2015 @ 17:43

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μη χρειάζονται ...περισσότερα
Πρόταση Βαρουφάκη για ελέγχους από απλούς πολίτες.

16/04/2015 @ 17:42

Για τη φοροδιαφυγή τίθεται πρώτα ένα θέμα ηθικής φύσεως. Οτι δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και το πως θα πλουτίσει με κάθε μέσο. Δηλαδή να πλουτίσει ακόμα και ...περισσότερα
Περί ΑΣΕΠ & την επανίδρυση της ΜΟΜΑ

16/04/2015 @ 17:40

Για την κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π. από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το κόμμα των μετρίων και των “αδικημένων”, αυτών δηλαδή που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα