Το ιδεολογικό στίγμα του Νέου Κέντρου

23/02/2016 @ 17:44

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας

Στα 34 χρόνια απουσίας του κεντρώου χώρου ως επισήμου αυτοπροσδιοριζόμενου κόμματος ως κεντρώου στη Βουλή, ο χώρος αυτός συμπληρώθηκε από τις αμφίπλευρες διευρύνσεις που έκαναν από το 1977, από τα δεξιά το κυβερνών τότε κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από τα αριστερά το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Έκτοτε, σταδιακά η Δεξιά μετετράπει ονοματολογικά σε Κεντροδεξία ενώ η μη κομμουνιστική Αριστερά του Ανδρέα Παπανδρέου, σε κεντροαριστερά.

Οι κεντρώοι πολιτικοί, όμως, όπως ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος από τη πλευρά της δεξιάς διεύρυνσης και ο Γεώργιος Μαύρος από τη πλευρά της αριστερής διεύρυνσης, απέτυχαν να εμφυσήσουν κεντρώες θέσεις εις βάθος στα κόμματα που αποτέλεσαν το δικομματισμό που κυριάρχησε από το 1981 εως το 2012. Αποτελούσαν μόνο φορείς ενός κεντρώου κύρους δηλαδή δρούσαν ως εκφραστές της μετριοπάθειας και του διαλόγου στα κόμματα στα οποία εισχώρησαν και μάλιστα όχι πάντα, αλλά κυρίως όταν αυτά έρχονταν αντιμέτωπα με τον κακό τους εαυτό. Αποτέλεσαν, αυτοί και οι πολιτικοί τους επίγονοι, το οπλοστάσιο του δικομματισμού για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων των "νοικοκυραίων" σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Περαιτέρω, το πολιτικό λείψανο του Κέντρου, η Ε.ΔΗ.Κ. του Ιωάννη Ζίγδη, του τελευταίου απομείναντος πιστού κεντρώου πολιτικού, δεν κατάφερε να συγκροτήσει τον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος, ακόμα και ως κόμμα αντίδρασης, καθώς ήδη το Κ.Κ.Ε. είχε νομιμοποιηθεί και πλέον οι κομμουνιστικές ιδέες δεν χρειάζονταν ξενιστή όπως τέτοιο αποτέλεσε προδικτατορικά, αρχικά η Ε.Δ.Α. και μετέπειτα η Ένωση Κέντρου. Εξ' άλλου οι περισσότεροι από τους πάλαι ποτέ συνοδοιπόρους, συντάχθηκαν με το Πα.Σο.Κ. το οποίο ενσωμάτωσε την ΕΑΜική κληρονομιά, με επιστέγασμα την απόδοση των συντάξεων Εθνικής Αντίστασης από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Έτσι, ο κεντρώος χώρος ουσιαστικά έμεινε ακέφαλος, με μοναδικό εκφραστή, ένα γηραιό πολιτικό, ο οποίος παρ'όλα τα ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά του και τη συμβολή του στην ανοικοδόμηση της μεταπολεμικής Ελλάδας (πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της χώρας και ίδρυση της Δ.Ε.Η., Διευθύνων Σύμβουλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ανασυγκροτήσεως, είσοδος στην Ε.Ο.Κ. κ.α.), δεν είχε τα χαρακτηριστικά του ηγέτη όπως τα είχε ορίσει την προηγούμενη δεκαετία ο ευρύς και στιβαρός χαρακτήρας του Γεωργίου Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα, ήταν ο Ιωάννης Ζίγδης, να συγκεντρώσει τη χλεύη των αντιπάλων στην μάταιη προσπάθεια του, να εμφυσήσει το παλιό ήθος της κεντρώας πολιτικής.

Σε αυτό το σημείο και μετά την απογοήτευση των κεντρώων από την Ε.ΔΗ.Κ. και τους εισχωρήσαντες σε Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ., εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος διεκδικεί και επιτυγχάνει να κερδίσει το 1985 την ηγεσία της Ν.Δ. Προηγήθηκε βέβαια το εγχείρημά του με το "Κόμμα Νεοφιλελευθέρων" με το οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπάθησε να ξανα-συστηθεί στους πολίτες ως η κεντρώα επιλογή-συνέχεια του Γεωργίου Παπανδρέου απέναντι στον αριστερό Ανδρέα Παπανδρέου. Απο τότε, και ακόμα και μετά την ανάληψη της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπαθεί να προβληθει ως ο κεντρώος-φιλελεύθερος πόλος του κόμματος της δεξιάς παράταξης. Εκμεταλλευόμενος το φιλελεύθερο προφίλ του ως ο εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου και απέναντι στην μεταδιδακτορική "σοσιαλμανία" του Κωνσταντίνου Καραμανλή, φαίνεται πως επιτυγχάνει να χαρακτηριστεί προσωρινά ως η κεντρώα έκφραση της Δεξιάς.

Παρ'όλα αυτά, η πλήρης ευθυγράμμισή του με τον George W. Bush, η υποχωρητική του στάση στο θέμα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά και η συναλλαγή του κόμματός του στο θέμα των αδειών της κινητής τηλεφωνίας, του ξαναδίνει, μέσω της αντιπολίτευσης που βασίζεται στο θυμικό και εφαρμόζει το κόμμα του Πα.Σο.Κ., τον τίτλο του προδότη και του σκληρού δεξιού.

Την περίοδο εκείνη, ένας νέος πολιτικός μηχανικός, ο Βασίλης Λεβέντης, με παρελθόν και στο Πα.Σο.Κ. και στη Ν.Δ. "παραλαμβάνει" μονομερώς τη σκυτάλη του κεντρώου χώρου, μέσω του κόμματός του "Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων" με σήμα το ουράνιο τόξο. Η είσοδος ενός άλλου κόμματος Οικολόγων στη Βουλή αλλά και η ύπαρξη του σήματος του ουράνιου τόξου σε κόμμα που πρόσκειται στον εθνικισμό του κράτους των Σκοπίων, οδηγεί τον νεαρό πολιτικό να μετονομάσει το κόμμα σε "Ένωση Κεντρώων". Ταυτόχρονα, με προσωπικές προσπάθειες, ο Βασίλης Λεβέντης κατορθώνει να δημιουργήσει το δικό του κανάλι, το Κανάλι 67, το οποίο εκπέμπει από τον Υμηττό το πρώτο διαδραστικό πολιτικό talk-show στην ελληνική τηλεόραση.

Αρχίζουν λοιπόν να διακρίνονται τα στοιχεία της ιδεολογίας που συγκροτεί ο Βασίλης Λεβέντης για χάριν της συνέχισης του κεντρώου χώρου στην Ελλάδα. Σαν την "μαγική εικόνα" της αντίστροφης εντροπίας, ο Πειραιώτης πολιτικός, αντιστρέφει την πολιτική εντροπία του Κέντρου.

  • Αντί να ενσωματωθεί στα δυο μεγάλα κόμματα, εξέρχεται από αυτά. Έχουμε λοιπόν, το χαρακτηριστικό της πολιτικής αυτονομίας του Κέντρου.

  • Αντί του ενδοτισμού για το όνομα της Μακεδονίας, επιλέγει να αποκοπεί από κάθε συσχετισμό με ένα κόμμα που εκφράζει τέτοιες απόψεις. Συνεπώς το νέο Κέντρο εκφράζει τα πατριωτικά αισθήματα και όχι την realpolitik των μεγάλων δυνάμεων.

  • Αντί της υποταγής στο κατεστημένο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας σαν άλλους πολιτικούς άρθρα, ή συνεντεύξεις που απαλείφουν τις οξείες γωνίες, δημιουργεί το δικό του μέσο, το Κανάλι 67, στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Η Ένωση Κεντρώων με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο φορέας της ελευθερίας της έκφρασης.

Ταυτόχρονα πέρα από αυτούς τους τρείς πολιτικούς πυλώνες, διαμορφώνει σε βάθος χρόνου μια πραγματικά αντισυστημική πολιτική. Παρόμοια με αυτή του Κ.Κ.Ε. αποβάλλοντας όμως τα στοιχεία του καλέσματος στη λαϊκή επανάσταση, της πλήρους ανυπακοής στους νόμους και της υποταγής στη θέληση του κόμματος. Αντ' αυτού καλεί σε μια ειρηνική επανάσταση, μέσω της συνειδητής ψήφου, προκαλεί μέσω του λόγου τους ψηφοφόρους, νουθετώντας τους ακόμα και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος, ενώ δεν επιβάλλει καμία λογοκρισία στο διάλογο, αφήνοντας τους πολέμιους του να εκτίθενται στον αέρα.

Περαιτέρω η πολιτική του, εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικού προγραμματισμού που συγκλίνουν με προγράμματα που έλαβαν σάρκα και οστά σε σοσιαλιστικά κράτη και εν πολλοίς μπορούμε να πούμε οτι πετύχαν, ιδιαίτερα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θέση για τη λειτουργία του οργανισμού ΔΕΠΟΣ με σκοπό τη στήριξη των εργατικών στρωμάτων και της πυρηνικής οικογένειας. Η δημιουργία νέων, βιομηχανικών πόλεων, δίπλα στις παλαιές, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο της ανάπτυξης κατα μήκος και όχι κατά ύψος, οδηγεί στην αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, στη θέσπιση ειδικών οικονομικών ζωνών για τα εργοστάσια, ρυμοτομική ορθότητα που λείπει από την Ελλάδα της αντιπαροχής και κίνητρα για τις νέες οικογένειες να κατοικήσουν σε αυτές.

Σε αυτό έρχεται να προσθέσει την υποστήριξη στις μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και στις οικογένειες πολυτέκνων, δίνοντας κίνητρο στις Ελληνίδες για την αντιστροφή της φθίνουσας πορείας του δημογραφικού. Ενός προβλήματος, το οποίο έχει γίνει έρμαιο των πολιτικών δυνάμεων του "πατριωτικού Πα.Σο.Κ." όπως αυτό εκφράζεται από τον Στέλιο Παπαθεμελή αλλά και των δυνάμεων της άκρας δεξιάς όπως αυτή εμφανίζεται αυτόνομη στο τέλος της δεκαετίας του 1990 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Περαιτέρω, ο αντιπολιτευτικός λόγος του Βασίλη Λεβέντη δεν είναι στείρος αντεπιχειρημάτων. Ταυτόχρονα με την καταγγελία του πολιτικού συστήματος κάνει τις δικές του προτάσεις.

  • Στην κατάργηση της καθολικής χρηματοδότησης των κομμάτων αλλά και τη μείωση των μισθών των αιρετών σε κάθε κλίμακα, αντιπροτείνει διαφάνεια στα οικονομικά τους βάσει του αμερικανικού μοντέλου, με δημοσίευση των δωρεών στο κάθε κόμμα αλλά και αντικίνητρα για τη σύσταση νέων κομμάτων και συνεπώς μεγαλύτερης έκφρασης του εκλογικού σώματος, μέσω ατελειών και παροχών σε είδος.

  • Στο θέμα της απλής αναλογικής με σκοπό την επίτευξη αντιπροσωπευτικότερης δημοκρατίας, στο επιχείρημα περί ακυβερνησίας, προτείνει σύσταση οικουμενικών κυβερνήσεων και καλλιέργεια κουλτούρας διαλόγου και σύνθεσης, στα πρότυπα των μεγάλων συνασπισμών σε ευρωπαϊκές χώρες κατά την διάρκεια της μεταπολεμικής ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης. Η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων διαφέρει όμως από το αποτυχημένο πείραμα της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ξενοφώντα Ζολώτα, διότι μαζί με την οικουμενική κυβέρνηση τολμά να προτείνει και τον απόλυτο διαχωρισμό νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, τοποθετώντας ως υπουργούς, ακόμα και πρωθυπουργό, αποκλειστικά τεχνοκράτες και όχι πολιτικούς.

  • Αταλάνευτα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας, ως παρακαταθήκη της πρώτης σύγκρουσης στη Βουλή, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, όταν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς υπό την πίεση του Ηνωμένου Βασίλειου φλέρταραν με την ιδέα της ΕΖΕΣ, η νέα έκφραση του Κέντρου, τάσσεται υπέρ της Ε.Ο.Κ. και υπέρ του κοινού νομίσματος, του Ευρώ, την ώρα μάλιστα, που ο μεγαλύτερος εκφραστής του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Παπανδρέου υποδεχόταν μετά βαΐων και κλάδων τον Bill Clinton σε επίσημη επίσκεψη.

Ποιό είναι συνεπώς το ιδεολογικό στίγμα του Νέου Κέντρου στην Ελλάδα, το 2016;

Αναμφίβολα, ο Βασίλης Λεβέντης δε προσπάθησε να χωρέσει τις θέσεις του σε καλούπια, συντασσόμενος με κάποια πολιτική φιλοσοφία. Διαπιστώνουμε όμως, πως μέσα από τις θέσεις του, αλλά και την ιστορία του, η οποία περιλαμβάνει, πριν την ίδρυση της Ένωσης Κεντρώων, την ίδρυση του κόμματος "Ελεύθεροι" ως αντιγραφή του γερμανικού FDP (Freie Demokratische Partei), ο Βασίλης Λεβέντης ουσιαστικά εκφράζει μέχρι και σήμερα τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό (Social Liberalism) τον χώρο δηλαδή που επιδιώκει να εξισορροπήσει την ατομική ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω ήπιας κρατικής παρέμβασης στην κοινωνία και στην οικονομία.

Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός ή Νέος Φιλελευθερισμός δεν έχει σχέση με τον Νεοφιλελευθερισμό όπως αυτός εκφράστηκε από την Margaret Thatcher και τον Ronald Reagan. Είναι όπως το ανέλυσε ο Michel Foucault "η Γερμανική κοινωνική οικονομία της αγοράς":

[…] η αγορά, αν και αποτελεί τον μόνο ορθολογικό τρόπο εκτίμησης αξιών, είναι πολύ ασταθής από μόνη της και έτσι απαιτεί στήριξη, διαχείριση, και «ευταξία» που επιβάλλεται από το κράτος πρόνοιας π.χ. βοήθημα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, στεγαστική πολιτική, κλπ.

Όλα αυτά φυσικά, εντός του ελληνικού πλαισίου και με την αντισυστημική αντιπολίτευση που απέναντι στο διεφαρθμένο πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης, αποτελούν τον ιδεολογικό πυρήνα του κόμματος που εκφράζει το Νέο Κέντρο στην Ελλάδα, η Ένωση Κεντρώων.

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Τάκης Διαμαντόπουλος στην

Τάκης Διαμαντόπουλος στην "Πρωινή Βάρδια" της ΕΡΤ (23-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #VassilisLeventis Αυτό εδώ το κανάλι είναι μία μικρή κοινωνία χρηστών του YouTube με ελάχιστους και απολύτως βασικούς κανόνες. Δε ζητάμε κάτι το παράλογο παρά μόνο αυτονόητα πράγματα. Ζητάμε από τους χρήστες να μην βρίζουν, να μην μοχλεύουν σχόλια και να γράφουν στην Ελληνική γλώσσα. Τα greeklish για παράδειγμα είναι δύσκολα στην ανάγνωση για ελληνόφωνους χρήστες και απαγορευτικά στην ανάγνωση για όποιον μη Ελληνόφωνο προσπαθεί να μεταφράσει μέσω αυτόματης μετάφρασης (πχ Google Translate). Τα greeklish επίσης, προσελκύουν την καταχώρηση σχολίων από λογισμικό (bots) καθώς και χρήστες με ελάχιστη ή και μηδενική γνώση της Ελληνικής από τρίτες χώρες που σκοπό έχουν το trolling και την αλλοίωση του ποιοτικού μείγματος των σχολιαστών. Αν λοιπόν γράφετε σε greeklish επειδή φοβάστε τα ορθογραφικά λάθη, να θυμάστε πως είναι προτιμότερο να κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος το οποίο μπορεί να διορθωθεί, παρά να γράφετε σε μια εκδοχή των Ελληνικών που παραφράζει το νόημα των λόγων σας. Η τεχνολογική πρόοδος είναι τέτοια που επιτρέπει (πλέον) την πληκτρολόγηση ή και τη φωνητική καταχώρηση κειμένου με ευκολία και στα Ελληνικά. Οι χρήστες Linux γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια τις ευκολίες που παρέχει ο κόσμος του FOSS. Οι χρήστες Windows σε Windows 7 και 10, δεν έχουν πλέον δικαιολογία στη μη-χρήση Ελληνικού πληκτρολογίου στο σύστημα τους (ακόμη και η Microsoft κατόρθωσε να κάνει εύκολη την εγκατάσταση νέας γλώσσας!). Ο δε χρήστες Android με την εγκατάσταση πχ του Gboard της Google, εύκολα αποκτούν δυνατότητες πληκτρολόγησης που δεν γνώριζαν πως υπήρχαν 🙂 Admin & Media Group 'Ενωσης Κεντρώων. media@antidiaploki.gr

Γιάνης Σαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο της Παιδέιας (23-4-2019)

Γιάνης Σαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο της Παιδέιας (23-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #Saridis #GSaridis #Σαρίδης

Μαρία Σταυρινούδη στο Νέο 'Εψιλον Με το Μένιο Φουρθιώτη (21-4-2019)

Μαρία Σταυρινούδη στο Νέο 'Εψιλον Με το Μένιο Φουρθιώτη (21-4-2019)

...και τη Νανά Παλαιτσάκη... Ακολούθησε μας : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #Μαρια #Maria #Stavrinοudi #Σταυρινούδη #ΜαρίαΣταυρινούδη #voteMaria

Tάκης Διαμαντόπουλος με τον Αιμ. Λιάτσο  (22-4-2019)

Tάκης Διαμαντόπουλος με τον Αιμ. Λιάτσο (22-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #VassilisLeventis Αυτό εδώ το κανάλι είναι μία μικρή κοινωνία χρηστών του YouTube με ελάχιστους και απολύτως βασικούς κανόνες. Δε ζητάμε κάτι το παράλογο παρά μόνο αυτονόητα πράγματα. Ζητάμε από τους χρήστες να μην βρίζουν, να μην μοχλεύουν σχόλια και να γράφουν στην Ελληνική γλώσσα. Τα greeklish για παράδειγμα είναι δύσκολα στην ανάγνωση για ελληνόφωνους χρήστες και απαγορευτικά στην ανάγνωση για όποιον μη Ελληνόφωνο προσπαθεί να μεταφράσει μέσω αυτόματης μετάφρασης (πχ Google Translate). Τα greeklish επίσης, προσελκύουν την καταχώρηση σχολίων από λογισμικό (bots) καθώς και χρήστες με ελάχιστη ή και μηδενική γνώση της Ελληνικής από τρίτες χώρες που σκοπό έχουν το trolling και την αλλοίωση του ποιοτικού μείγματος των σχολιαστών. Αν λοιπόν γράφετε σε greeklish επειδή φοβάστε τα ορθογραφικά λάθη, να θυμάστε πως είναι προτιμότερο να κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος το οποίο μπορεί να διορθωθεί, παρά να γράφετε σε μια εκδοχή των Ελληνικών που παραφράζει το νόημα των λόγων σας. Η τεχνολογική πρόοδος είναι τέτοια που επιτρέπει (πλέον) την πληκτρολόγηση ή και τη φωνητική καταχώρηση κειμένου με ευκολία και στα Ελληνικά. Οι χρήστες Linux γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια τις ευκολίες που παρέχει ο κόσμος του FOSS. Οι χρήστες Windows σε Windows 7 και 10, δεν έχουν πλέον δικαιολογία στη μη-χρήση Ελληνικού πληκτρολογίου στο σύστημα τους (ακόμη και η Microsoft κατόρθωσε να κάνει εύκολη την εγκατάσταση νέας γλώσσας!). Ο δε χρήστες Android με την εγκατάσταση πχ του Gboard της Google, εύκολα αποκτούν δυνατότητες πληκτρολόγησης που δεν γνώριζαν πως υπήρχαν 🙂 Admin & Media Group 'Ενωσης Κεντρώων. media@antidiaploki.gr

Βασίλης Λεβέντης στο Βήμα της Βουλής (23-4-2019)

Βασίλης Λεβέντης στο Βήμα της Βουλής (23-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #VassilisLeventis #ΒασίληςΛεβέντης

Δημοσθένης Δαββέτας στο Νέο 'Εψιλον με το Μένιο Φουρθιώτη (21-4-2019)

Δημοσθένης Δαββέτας στο Νέο 'Εψιλον με το Μένιο Φουρθιώτη (21-4-2019)

Ο Δημοσθένης Δαββέτας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την 'Ενωση Κεντρώων στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου 2019. http://go.antidiaploki.gr/euroelections2019/%CE%B4%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83-davvetas-dimosthenis/ Ακολούθησε μας : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #Davvetas #Ευρωεκλογες #Ευρωεκλογες2019 #Euroelection2019 #ddavvetas #votedavvetas #DimosDavettas

Βασίλης Λεβεντης για τα κόκκινα δάνεια (Γαβρήλος Χαλικιώτης, BlueSky TV, 22-4-2019)

Βασίλης Λεβεντης για τα κόκκινα δάνεια (Γαβρήλος Χαλικιώτης, BlueSky TV, 22-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #VassilisLeventis #ΒασίληςΛεβέντης

Α. Σακαρούδης Μπούρας στο Αποκαλυπτικό Δελτίο (22-4-2019)

Α. Σακαρούδης Μπούρας στο Αποκαλυπτικό Δελτίο (22-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #VassilisLeventis Αυτό εδώ το κανάλι είναι μία μικρή κοινωνία χρηστών του YouTube με ελάχιστους και απολύτως βασικούς κανόνες. Δε ζητάμε κάτι το παράλογο παρά μόνο αυτονόητα πράγματα. Ζητάμε από τους χρήστες να μην βρίζουν, να μην μοχλεύουν σχόλια και να γράφουν στην Ελληνική γλώσσα. Τα greeklish για παράδειγμα είναι δύσκολα στην ανάγνωση για ελληνόφωνους χρήστες και απαγορευτικά στην ανάγνωση για όποιον μη Ελληνόφωνο προσπαθεί να μεταφράσει μέσω αυτόματης μετάφρασης (πχ Google Translate). Τα greeklish επίσης, προσελκύουν την καταχώρηση σχολίων από λογισμικό (bots) καθώς και χρήστες με ελάχιστη ή και μηδενική γνώση της Ελληνικής από τρίτες χώρες που σκοπό έχουν το trolling και την αλλοίωση του ποιοτικού μείγματος των σχολιαστών. Αν λοιπόν γράφετε σε greeklish επειδή φοβάστε τα ορθογραφικά λάθη, να θυμάστε πως είναι προτιμότερο να κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος το οποίο μπορεί να διορθωθεί, παρά να γράφετε σε μια εκδοχή των Ελληνικών που παραφράζει το νόημα των λόγων σας. Η τεχνολογική πρόοδος είναι τέτοια που επιτρέπει (πλέον) την πληκτρολόγηση ή και τη φωνητική καταχώρηση κειμένου με ευκολία και στα Ελληνικά. Οι χρήστες Linux γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια τις ευκολίες που παρέχει ο κόσμος του FOSS. Οι χρήστες Windows σε Windows 7 και 10, δεν έχουν πλέον δικαιολογία στη μη-χρήση Ελληνικού πληκτρολογίου στο σύστημα τους (ακόμη και η Microsoft κατόρθωσε να κάνει εύκολη την εγκατάσταση νέας γλώσσας!). Ο δε χρήστες Android με την εγκατάσταση πχ του Gboard της Google, εύκολα αποκτούν δυνατότητες πληκτρολόγησης που δεν γνώριζαν πως υπήρχαν 🙂 Admin & Media Group 'Ενωσης Κεντρώων. media@antidiaploki.gr

Δήμος Δανέλλας με το Γαβρήλο Χαλικιώτη στο BlueSky (15-4-2019)

Δήμος Δανέλλας με το Γαβρήλο Χαλικιώτη στο BlueSky (15-4-2019)

Ακολούθησε μας : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #Danellas #Dimos #DimosDanellas #DimDanellas #Halikiotis #Gavrilos #Χαλικιώτης

Βασίλης Λεβέντης στο LefteriaBlogspot (21-4-2019)

Βασίλης Λεβέντης στο LefteriaBlogspot (21-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #VassilisLeventis #ΒασίληςΛεβέντης

Βασίλης Λεβέντης στο Δημήτρη Μάρκο (Real FM, 21-4-2019)

Βασίλης Λεβέντης στο Δημήτρη Μάρκο (Real FM, 21-4-2019)

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #VassilisLeventis #ΒασίληςΛεβέντης

Βασίλης Λεβέντης με τον Κώστα Παπαζαφειρίου (Μετρόπολις Θεσσαλονίκης, 20-4-2019)

Βασίλης Λεβέντης με τον Κώστα Παπαζαφειρίου (Μετρόπολις Θεσσαλονίκης, 20-4-2019)

Κατερίνα Κούτρη στο Δελτίο Ειδήσεων, Pella TV (19-4-2019)

Κατερίνα Κούτρη στο Δελτίο Ειδήσεων, Pella TV (19-4-2019)

Ακολούθησε μας : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #Koutri #Κούτρη #Κατερίνα

Τάκης Διαμαντόπουλος /Παρεμβάσεις, BlueSky / 18-4-2019

Τάκης Διαμαντόπουλος /Παρεμβάσεις, BlueSky / 18-4-2019

Ακολούθησε μας : http://www.youtube.com/c/antidiaploki Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Twitter: https://twitter.com/antidiaploki #BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #VassilisLeventis Αυτό εδώ το κανάλι είναι μία μικρή κοινωνία χρηστών του YouTube με ελάχιστους και απολύτως βασικούς κανόνες. Δε ζητάμε κάτι το παράλογο παρά μόνο αυτονόητα πράγματα. Ζητάμε από τους χρήστες να μην βρίζουν, να μην μοχλεύουν σχόλια και να γράφουν στην Ελληνική γλώσσα. Τα greeklish για παράδειγμα είναι δύσκολα στην ανάγνωση για ελληνόφωνους χρήστες και απαγορευτικά στην ανάγνωση για όποιον μη Ελληνόφωνο προσπαθεί να μεταφράσει μέσω αυτόματης μετάφρασης (πχ Google Translate). Τα greeklish επίσης, προσελκύουν την καταχώρηση σχολίων από λογισμικό (bots) καθώς και χρήστες με ελάχιστη ή και μηδενική γνώση της Ελληνικής από τρίτες χώρες που σκοπό έχουν το trolling και την αλλοίωση του ποιοτικού μείγματος των σχολιαστών. Αν λοιπόν γράφετε σε greeklish επειδή φοβάστε τα ορθογραφικά λάθη, να θυμάστε πως είναι προτιμότερο να κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος το οποίο μπορεί να διορθωθεί, παρά να γράφετε σε μια εκδοχή των Ελληνικών που παραφράζει το νόημα των λόγων σας. Η τεχνολογική πρόοδος είναι τέτοια που επιτρέπει (πλέον) την πληκτρολόγηση ή και τη φωνητική καταχώρηση κειμένου με ευκολία και στα Ελληνικά. Οι χρήστες Linux γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια τις ευκολίες που παρέχει ο κόσμος του FOSS. Οι χρήστες Windows σε Windows 7 και 10, δεν έχουν πλέον δικαιολογία στη μη-χρήση Ελληνικού πληκτρολογίου στο σύστημα τους (ακόμη και η Microsoft κατόρθωσε να κάνει εύκολη την εγκατάσταση νέας γλώσσας!). Ο δε χρήστες Android με την εγκατάσταση πχ του Gboard της Google, εύκολα αποκτούν δυνατότητες πληκτρολόγησης που δεν γνώριζαν πως υπήρχαν 🙂 Admin & Media Group 'Ενωσης Κεντρώων. media@antidiaploki.gr

Βασίλης Λεβέντης Μπροστά στην Κάλπη με το Νίκο Χυδίρογλου, (Α' Μέρος, Blue Sky, 19-4-2019)

Βασίλης Λεβέντης Μπροστά στην Κάλπη με το Νίκο Χυδίρογλου, (Α' Μέρος, Blue Sky, 19-4-2019)


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

(βίντεο) Βασίλης Λεβέντης στην ΕΡΤ για το θέμα των Σκοπίων και τις συκοφαντίες κάποιων ΜΜΕ

28/06/2018 @ 14:31

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ...περισσότερα
Ομιλία Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, για την πρόταση μομφής (16 Ιουνίου 2018)

16/06/2018 @ 21:14

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 16/6/2018 «Καλώ αυτή την αίθουσα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην πάει αύριο και να δημιουργήσουμε μία ομάδα διαπραγμάτευσης ...περισσότερα
Β. Λεβέντης : Εθνικό έγκλημα η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια

30/05/2018 @ 17:53

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ...περισσότερα
Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

19/12/2017 @ 22:04

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 19/12/2017 Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό "λιτότητας" που αφαιρεί ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα