Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα : Η Διακήρυξη του Μπιλμπάο

08/02/2019 @ 09:54

Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα

Διακήρυξη Μπιλμπάο                                                                               8 Φεβρουαρίου 2019

 

Ευρώπη στάσου όρθια!Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το μοναδικό εγχείρημα στην ιστορία της ηπείρου μας, κινδυνεύει να διασπαστεί, να διαλυθεί, να παύσει να υπάρχει. Ακραίες πολιτικά δυνάμεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους φόβους και τη σύγχυση των πολιτών που ανησυχούν από τα συνδυασμένα κτυπήματα που δέχεται  η Ευρώπη από τις αναταράξεις μιας ακανόνιστης παγκοσμιοποίησης, τις επώδυνες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τις επιπτώσεις μιας άνευ προηγουμένου τεχνολογικής επανάστασης και τη χαοτική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Η Ευρώπη χρειάζεται μια καθαρή ανάσα, μια βαθιά δημοκρατική ανασύσταση. Οι λαοί της έχουν αποκλεισθεί από το ευρωπαϊκό όραμα και πεπρωμένο. Η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να υπάρχει χωρίς τους λαούς της.

Εμείς οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παρακμή των χωρών μας.

Τα πολιτικά κόμματα που κυριάρχησαν στην ευρωπαϊκή σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι πλέον σε θέση να ξαναζωντανέψουν τον τρομερό ευρωπαϊκό παλμό που οι ιδρυτές – πατέρες της Ευρώπης κατόρθωσαν να δημιουργήσουν.

Τα κόμματα αυτά έχουν πια βαρύνει και έχουν απογοητεύσει τους πολίτες. Το χάσμα μεταξύ των πολιτών και των ευρωπαϊκών θεσμών μεγαλώνει σταθερά, ενώ οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι πολύ συχνά ανεπαρκείς ή ατελείς.

Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες να πάρουν τα ηνία. Έχουμε καθήκον να μοιραστούμε με τους πολίτες το ευρωπαϊκό μας όνειρο. Υποστηρίζουμε τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ευθύνης.

Οι αξίες αυτές ενσωματώνονται στις κοινωνίες μας μέσω του πλουραλισμού, της μη διάκρισης, της ανοχής, του σεβασμού των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων, της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και της επένδυσης στη νεολαία και στην εκπαίδευση.

Το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα θέλει και βεβαίως πρέπει να εμπνεύσει ένα νέο πολιτικό κίνημα με στόχο την επανασύσταση της Ευρώπης.

Τα σχέδια μας είναι πολλά.

Η ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι η πιο φιλόδοξη του κόσμου. Αλλά ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνθηκαν από τη Συμφωνία των Παρισίων, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει παραπέρα με ένα φιλόδοξο σχέδιο για μετάβαση προς την πράσινη οικονομία, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους και θα δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Δημιουργήσαμε κοινό νόμισμα, του οποίου όμως λείπει η πολιτική ηγεσία. Δεν υπάρχουν ούτε όργανα, ούτε αναγκαία μέσα προϋπολογισμού που θα επέτρεπαν στις χώρες της ευρωζώνης να συντονίσουν τις οικονομικές πολιτικές τους και να επωφεληθούν από την αλληλεγγύη των εταίρων τους σε περίπτωση ασύμμετρων οικονομικών αναταράξεων.

Δημιουργήσαμε οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά επιτρέπουμε στα κράτη μέλη να ανταγωνίζονται σκληρά σε θέματα φορολογίας και ειδικότερα όσον αφορά τη φορολογία εταιριών.

Διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατέψουμε την Ένωση από τις ακρότητες της παγκοσμιοποίησης, αλλά αφήνουμε τους εξωτερικούς κύριους ανταγωνιστές μας να αποκτούν τον έλεγχο στρατηγικών εταιριών ή υποδομών και δεν προάγουμε την άνοδο των ευρωπαϊκών οικονομικών γιγάντων που θα ήταν ικανοί να αναμετρηθούν με τους γίγαντες των ανταγωνιστών μας.

Οι μεγάλες ψηφιακές πολυεθνικές βγάζουν σημαντικά κέρδη με το να εμπορεύονται τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά τις φορολογούμε λιγότερο από τις δικές μας ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υιοθετήσαμε πρόσφατα τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποτελεσματικά όργανα κατά του κοινωνικού ντάμπινγκ, ούτε οδικό χάρτη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, στοιχείο βασικό για την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής.

Δημιουργήσαμε επισήμως κοινά σύνορα, αλλά δεν τα διαχειριζόμαστε από κοινού. Αφήνουμε τα νότια κράτη μέλη να ελέγχουν σχεδόν μόνα τους δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα θαλασσίων συνόρων και ακόμη δεν έχουμε κοινούς κανόνες ασύλου.

Ασκούμε πίεση στα αφρικανικά κράτη προέλευσης ή διέλευσης μεταναστών να περιορίσουν τις αναχωρήσεις των πολιτών τους για την Ευρώπη, αλλά ακόμη δεν έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα Σχέδιο Μάρσαλ που η Αφρική χρειάζεται για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της ηπείρου με τον ραγδαίως αυξανόμενο πληθυσμό.

Εάν προστεθούν τα κόστη στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της ΕΕ για την άμυνα, θα δούμε ότι ξοδεύουμε περισσότερα από τη Ρωσία, δεν είμαστε όμως ικανοί να στείλουμε, εάν χρειαστεί, ευρωπαϊκές δυνάμεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ούτε να αποθαρρύνουμε τη Ρωσία στην ανάπτυξη τολμηρής και πολεμοχαρούς πολιτικής προς τους Ευρωπαίους γείτονές της.

Όλα αυτά αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για ζητήματα επείγοντα.

Το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα αναλαμβάνει δράση.

Για εμάς έφτασε η ώρα να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη.

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Βασίλης Λεβέντης για τις προκλήσεις Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά (TV Δέλτα Ανατ. Μακεδονίας Θράκης).

Βασίλης Λεβέντης για τις προκλήσεις Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά (TV Δέλτα Ανατ. Μακεδονίας Θράκης).

Με τον Μάριο Χμεϊντάν (29-5-2020)

Σχολιασμός για τα μέτρα της Κομισιόν

Σχολιασμός για τα μέτρα της Κομισιόν

#askleventis, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 21:30

#askleventis, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 21:30

Υποβολή ερωτήματος : https://www.antidiaploki.gr/article/6408/askleventis_27_maioy_2020_esy_rwtas_basilis_lebentis_apanta.html?category_id=1

Βασίλης Λεβέντης στο Center TV Καβάλας (26-5-2020)

Βασίλης Λεβέντης στο Center TV Καβάλας (26-5-2020)

Μέτρα άκαρπα για την οικονομία (Βασίλης Λεβέντης στο Κανάλι 1 Πειραιά, 21-5-2020)

Μέτρα άκαρπα για την οικονομία (Βασίλης Λεβέντης στο Κανάλι 1 Πειραιά, 21-5-2020)

#askleventis, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 21:30

#askleventis, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 21:30

Υποβολή ερωτήματος : https://www.antidiaploki.gr/article/6404/askleventis_tetarti_20_maioy_2020_esy_rwtas_basilis_lebentis_apanta.html?category_id=1

#askleventis, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

#askleventis, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Υποβολή ερωτήματος : https://www.antidiaploki.gr/article/6401/askleventis_tetarti_13_maioy_2020_esy_rwtas_basilis_lebentis_apanta.html?category_id=1

Βασίλης Λεβέντης στο TV Δ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (13-5-2020)

Βασίλης Λεβέντης στο TV Δ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (13-5-2020)

Αιμίλιος Λιάτσος και Βασίλης Λεβέντης στο Kontra Channel (12-5-2020)

Αιμίλιος Λιάτσος και Βασίλης Λεβέντης στο Kontra Channel (12-5-2020)

Στην εκπομπή Kontra 24.

Δήμος Βερύκιος και Τάκης Χατζής με το Βασίλη Λεβέντη (11-5-2020)

Δήμος Βερύκιος και Τάκης Χατζής με το Βασίλη Λεβέντη (11-5-2020)

#askleventis, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, 9:30μμ

#askleventis, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, 9:30μμ

Υποβολή ερωτήματος : https://www.antidiaploki.gr/article/6398/askleventis_tetarti_maioy_2020_esy_rwtas_basilis_lebentis_apanta.html?category_id=1

Βασίλης Λεβέντης στην Δίον Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (6-5-2020)

Βασίλης Λεβέντης στην Δίον Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (6-5-2020)

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Μακεδονία : Το όνομα θα ξεχαστεί...

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Μακεδονία : Το όνομα θα ξεχαστεί...

Πρόταση Γεώργιου Ράλλη & Παναγή Παπαληγούρα για κήρυξη στρατιωτικού νόμου το 1967

Πρόταση Γεώργιου Ράλλη & Παναγή Παπαληγούρα για κήρυξη στρατιωτικού νόμου το 1967

Οικονομία και Μεταναστευτικό (Βασίλης Λεβέντης στον Ιωνία Σάμου 89,4 FM)

Οικονομία και Μεταναστευτικό (Βασίλης Λεβέντης στον Ιωνία Σάμου 89,4 FM)


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στον Παναγιώτη Αποστόλου (Ελεύθερη 'Ωρα).

18/05/2020 @ 14:00

Στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων κύριε Πρόεδρε δεν εισήλθε στη Βουλή. Τι νομίζετε ότι συνετέλεσε, από τη στιγμή που είχατε να επιδείξετε σπουδαίο έργο κατά ...περισσότερα
Θαύματα δεν γίνονται στην πολιτική.

14/05/2020 @ 17:20

     Όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πραγματοποίησε πριν μία μέρα (13/5/2020) εκπομπή και τόνισε ότι είναι λάθος που η νεολαία αναχώρησε προς αναζήτηση καλύτερων ...περισσότερα
ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΣΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ

08/05/2020 @ 16:44

     Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τα διάφορα κανάλια, όπως διαπιστώνει ο κόσμος, έχουν όλες δύο κοινά γνωρίσματα. Πρώτα, ότι η Νέα Δημοκρατία ...περισσότερα
Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη!

18/04/2020 @ 16:43

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη!     ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, Πρόεδρος 'Ενωσης Κεντρώων   YouTube : https://youtu.be/qBimvQv719A   ...περισσότερα
Ομιλία Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, για την πρόταση μομφής (16 Ιουνίου 2018)

16/06/2018 @ 21:14

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 16/6/2018 «Καλώ αυτή την αίθουσα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην πάει αύριο και να δημιουργήσουμε μία ομάδα διαπραγμάτευσης ...περισσότερα
Β. Λεβέντης : Εθνικό έγκλημα η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια

30/05/2018 @ 17:53

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ...περισσότερα
Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα