Δικομματισμός

02/04/2014 @ 22:19

Το βόλεμα και το ρουσφέτι είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση του λαού μας, που μέχρι σημείου κάποιοι, ίσως οι περισσότεροι, να τυφλώνονται και να αδυνατούν να προσγειωθούν στη νέα πραγματικότητα.

Ο λαός μας πράγματι διχάζεται. Τι να πρωτοπιστέψει;
Το δίλημμα που γεννιέται για το λαό μας είναι το ακόλουθο: θα γίνουν πράγματι κυβερνήσεις συνασπισμού, όποτε τα δύο μεγάλα κόμματα χάνουν το μονοπώλιο εξουσίας ή παρά τα όσα φαίνονται στις δημοσκοπήσεις ο λαός την τελευταία στιγμή θα ξαναψηφίσει δύο κόμματα διατηρώντας την ίδια φαύλη και αμαρτωλή πολιτική κατάσταση;
Βέβαια το δίλημμα αυτό είναι ψεύτικο αφού όλοι γνωρίζουν ότι τα δύο κόμματα έχουν φθαρεί, έχουν χάσει την παλιά αίγλη και ισχύ τους και η κρίση στο εσωτερικό τους μαρτυρεί τον πανικό τους.

Το δίλημμα είναι πιο μεγάλο για τον κύριο κορμό των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που δε θέλουν να πιστέψουν ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους και θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν με ισονομία και τάξη.
Μέχρι τώρα κατόρθωσαν με τη βία να δημιουργούν κοπάδια ψηφοφόρων, να φανατίζουν τον κόσμο, να τον οδηγούν με εμπάθεια και απερισκεψία στις κάλπες.
Όμως ο λαός μετά τις εκλογές διαπίστωνε, ότι ένας σκληρός κομματικός πυρήνας είτε επί ημερών δεξιάς είτε επί ημερών ΠΑΣΟΚ εγκαθίστατο στην εξουσία, επωφελούνταν οι κομματικοί μανδαρίνοι και η τεράστια πλειοψηφία ένοιωθε εκτός νυμφώνoς.
Ο δικομματισμός που τόσο καιρό η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε καταγγείλει σαν διαφθαρμένο και σάπιο σύστημα, βασιζόταν επί τόσες δεκαετίες στη χώρα μας, στην υφαρπαγή της ψήφου με το ζόρι, το χρήμα, τις υποσχέσεις, την απατεωνιά.

Μάλιστα, για να επιτυγχάνουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία την υφαρπαγή της ψήφου, δαπανούσαν δισεκατομμύρια δραχμές και Ευρώ που ως επί το πλείστον είχαν αμαρτωλή προέλευση : μίζες, λαδώματα, εκβιασμοί, προστασίες, εξαγόραζαν δημοσιογράφους, υπέκυπταν σε κάθε ανήθικη αξίωση των διαπλεκομένων, μετέδιδαν ακόμη και στους απλούς πολίτες το αίσθημα της διάβρωσης, εξαγοράς, έλλειψης ηθικών αξιών.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θυμίζει στο λαό μας ότι με αυτοδύναμη κυβέρνηση προδόθηκε η Κύπρος με τις συμφωνίας της Ζυρίχης και του Λονδίνου, με αυτοδύναμη κυβέρνηση παραδόθηκε ο Οτσαλάν στους Τούρκους, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις φτιάχτηκαν οι στρατιές των αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις έγιναν υποχωρήσεις στα Ελληνοτουρκικά, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις άνοιξε τόσο βάρβαρα η ψαλίδα των ανισοτήτων με μισθούς και συντάξεις, ώστε οι λίγοι να ευημερούν και ο πολύς λαός να πεινάει, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις έφτασε η χώρα μας να έχει εξωτερικό χρέος που εγγίζει σήμερα αστρονομικά ποσά.

Όσο διαρκούσε στον τόπο μας ο δικομματισμός, γινόταν συμψηφισμός δεξιών και Πασοκικών εγκλημάτων, γινόταν αλληλοαμνήστευση προδοσιών, μειοδοσιών, σκανδάλων, και έτσι αλληλουποστηριζόμενα τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, λεηλατούσαν τη χώρα υπό τα βλέμματα και την ένοχη σιωπή σδημοσιογράφων, εφημερίδων, καναλιών.

Μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ φώναξε από την πρώτη στιγμή για την απαράδεκτη κατάσταση που υπήρχε στην Ελλάδα. Μόνο ο Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων και για την πλήρη υποταγή τους σε διαπλεκόμενους εκδότες και βέβαια στον ξένο παράγοντα.

Αν διώχτηκε τόσο άνανδρα, ύπουλα η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι γιατί βροντοφώναξε ότι και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν ουσιαστικά ένα κόμμα, το κόμμα των υπαλλήλων και ανδρεικέλων των διαπλεκομένων αφεντικών.
Εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει στη χώρα μας λαϊκή κυριαρχία, υπάρχουν πέντε – έξι οικογένειες που πίνουν το αίμα του κόσμου και χρησιμοποιούν βουλή και κυβέρνηση σαν τυφλά πιόνια, σαν Φιλιππινέζες ελεεινής μορφής.
Αυτό το θάρρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ της κόστισε ακριβά.
Γενικά στον τόπο μας υπάρχει μεγάλο κόστος για όσους τολμήσουν να πουν την αλήθεια, για όσους εγείρουν το ανάστημα στη σάπια εξουσία.
Αρκεί να σας θυμίσουμε ότι στον ANTENNA ο Βασίλης Λεβέντης έχει προσκληθεί μία μόνο φορά το 1994 για την εκπομπή με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και έκτοτε ουδέποτε.
Επίσης στο MEGA CHANEL ο Βασίλης Λεβέντης φιλοξενήθηκε μια φορά από τον Κώστα Χαρδαβέλλα, το 1991 και έκτοτε ουδέποτε.
Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι έγιναν απόπειρες διασυρμού και εξόντωσης του Βασίλη Λεβέντη, απέτυχαν, και μετά υιοθετήθηκε από αφεντικά και δημοσιογράφους η μέθοδος της σκόπιμης αγνόησης και εκτόπισης από τη δημοσιότητα του Βασίλη Λεβέντη.
Σκεφτείτε λοιπόν, υπό πόσον αντίξοους όρους λειτούργησε για πολλά χρόνια η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Καμία εφημερίδα δεν φιλοξενούσε τις ανακοινώσεις μας, καμία τηλεόραση δεν φιλοξένησε τον Βασίλη Λεβέντη ή έστω κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ιδρύθηκε και υπάρχει χάριν της ηθικής και του δικαίου.
Θα μείνουμε πιστοί στις αρχές μας.
Εμείς απευθυνόμαστε στους σκεπτόμενους και στους λογικούς.
Οι ψήφοι στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αντανακλούν το μέτρο και τη λογική στην πατρίδα μας.
Ο μέχρι σήμερα ισχύων νόμος, δίνει χρήματα μόνο στα παλαιά εντός βουλής κόμματα και αποκλείει τα νέα, όποτε δεν επιτρέπει την ανανέωση του πολιτικού μαςβίου.
Επίσης οι παροχές στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και στα λοιπά κόμματα τεραστίων ποσών, επιτρέπει, τα κόμματα αυτά να πληρώνουν εφημερίδες και κανάλια, όχι μόνο για τη δική τους προβολή, αλλά και για την εξόντωση και αποκλεισμό από τα ΜΜΕ της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Με εφαρμογή του δικού μας προγράμματος ο χαρτοπόλεμος θα σταματήσει, η δημοκρατία θα λειτουργήσει.

Η νέα Ελλάδα πρέπει να στέκει γερά στα πόδια της, καρκινώματα πάσης μορφής, εστίες διαφθοράς, καπετανάτα που χρησιμοποιούν αχυρανθρώπους και όμιλοι πουεισδύουν σε όλους τους τομείς με παράνομα μέσα πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν.

Τα βάρη του κράτους θα επωμίζονται όλοι οι 'Ελληνες σύμφωνα με τις δυνάμεις τους.
Το σπορ της φορoδιαφυγής, της φυγοστρατίας, τα παραθυράκια αποφυγής βαρών και ευθυνών κλείνουν οριστικά από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Τα άλλα κόμματα μας αφήνουν βαριά αμαρτωλή κληρονομιά, όμως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει, καμιά δύναμη δεν θα την κρατήσει στάσιμη.
Οι ένοχοι και οι υπαίτιοι της στασιμότητας μέχρι σήμερα θα εντοπιστούν, θα τιμωρηθούν...

Η απλή αναλογική είναι το κορυφαίο αίτημα όλων των δημοκρατικών ανθρώπων και υπέρτατο ζητούμενο όλων των προοδευτικών κομμάτων. Η θέσπιση της απλής αναλογικής οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας κομμάτων, σε κυβερνητικούς συνασπισμούς, που με βάση τη συναίνεση και τις ιδεολογικές και προγραμματικές συγκλίσεις, οικοδομούν κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, διαφάνεια λαϊκή συμμετοχή και εν γένει μία πολιτεία χωρίς ακρότητες και αφορισμούς.

Η εξουσία είναι γλυκιά και το να είναι κανείς παντοδύναμος και ανεξέλεγκτος στην εξουσία είναι και αυτό μία πρόκληση.
Ένας πρωθυπουργός που γίνεται πρωθυπουργός με αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι πολύ δύσκολο να παραχωρήσει εξουσίες θεσπίζοντας την απλή αναλογική.
Πράγματι απλή αναλογική σημαίνει παραχώρηση εξουσίας, σημαίνει συνδιαχείριση.
Ποιός σήμερα, όταν έχει όλες τις εξουσίες στα χέρια του, καλεί άλλους σαν συνεταίρους;
Ασφαλώς κανείς, γι'αυτό και πέρασαν τόσα χρόνια μετά το 1974 και η απλή αναλογική παραμένει ζητούμενο, λαϊκό αίτημα που χρειάζεται θυσίες και αγώνες για να υλοποιηθεί.

Επιβάλλοντας τη θέσπιση της απλής αναλογικής, για κάθε είδους εκλογική διαδικασία και η αρχή της πλειοψηφίας, θα είναι το κριτήριο για την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.

Κάθε κόμμα που πρεσβεύει ενισχυμένη ή κάθε παρόμοια αλχημεία θα βρίσκεται έξω από κάθε ιδέα συνεργασίας με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Στα πλαίσια αυτά και για όσο χρόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα υιοθετούν την ενισχυμένη αναλογική, εμείς θα τα θεωρούμε κόμματα με φασίζουσες αρχές και κόμματα σφετερισμού της εξουσίας.

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

#askleventis, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 9:30μμ, ο Βασίλης Λεβέντης σε έκτακτη εκπομπή

#askleventis, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 9:30μμ, ο Βασίλης Λεβέντης σε έκτακτη εκπομπή

Υποβολή ερωτήματος : https://www.antidiaploki.gr/articlehttps://www.antidiaploki.gr/article/6385/askleventis_tetarti_aprilioy_2020_esy_rwtas_basilis_lebentis_apanta.html?category_id=1

Βερύκιος - Χατζής - Βασίλης Λεβέντης (Alpha 989, 26-3-2020)

Βερύκιος - Χατζής - Βασίλης Λεβέντης (Alpha 989, 26-3-2020)

#askleventis, 25 Μαρτίου 2020. Εσύ ρωτάς, ο Βασίλης Λεβέντης απαντά!

#askleventis, 25 Μαρτίου 2020. Εσύ ρωτάς, ο Βασίλης Λεβέντης απαντά!

Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε χωρίς να έχουν γίνει περιττές μετακινήσεις. #ΜένουμεΣπίτι

Βασίλης Λεβέντης στο TV Δ Θράκης (25-3-2020)

Βασίλης Λεβέντης στο TV Δ Θράκης (25-3-2020)

#askleventisX, 18 Μαρτίου 2020. Ο Βασίλης Λεβέντης σε έκτακτη εκπομπή

#askleventisX, 18 Μαρτίου 2020. Ο Βασίλης Λεβέντης σε έκτακτη εκπομπή

Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη από την Ορεστιάδα (15-2-2020)

Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη από την Ορεστιάδα (15-2-2020)

Δηλώσεις; Βασίλη Λεβέντη από τις Καστανιές 'Εβρου στον Alpha TV

Δηλώσεις; Βασίλη Λεβέντη από τις Καστανιές 'Εβρου στον Alpha TV

Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη από τις Καστανιές 'Εβρου

Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη από τις Καστανιές 'Εβρου

Βασίλης Λεβέντης στο ΔΙΟΝ TV με τον Ευγένιο Παπαδόπουλο (Ευ Ζην, 12-3-2020)

Βασίλης Λεβέντης στο ΔΙΟΝ TV με τον Ευγένιο Παπαδόπουλο (Ευ Ζην, 12-3-2020)

#askleventis, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στις 10:00μμ, ο Βασίλης Λεβέντης απαντά ζωντανά μέσω YouTube

#askleventis, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στις 10:00μμ, ο Βασίλης Λεβέντης απαντά ζωντανά μέσω YouTube

Υποβολή ερωτήματος : https://www.antidiaploki.gr/article/6378/askleventis_11_martioy_2020_esy_rwtas_basilis_lebentis_apanta.html?category_id=1

Θα μάθει ο λαός όλη την αλήθεια (Βασίλης Λεβέντης στην TRT Θεσσαλίας με τον Σ. Πολύζο, 10-3-2020)

Θα μάθει ο λαός όλη την αλήθεια (Βασίλης Λεβέντης στην TRT Θεσσαλίας με τον Σ. Πολύζο, 10-3-2020)

Προδοσία από όλες τις πλευρές (Βασίλης Λεβέντης στην ERT Open, 10/3/2020)

Προδοσία από όλες τις πλευρές (Βασίλης Λεβέντης στην ERT Open, 10/3/2020)

#BeLeventis : Βασίλης Λεβέντης στον Γιώργο Κανελάκη στη συχνότητα της ΕΡΤ Open (10/3/2020)

Κατανομή ευθυνών σε όλη την ΕΕ, όχι όλο το βάρος στην Ελλάδα (Β. Λεβέντης στο TV Δ Θράκης)

Κατανομή ευθυνών σε όλη την ΕΕ, όχι όλο το βάρος στην Ελλάδα (Β. Λεβέντης στο TV Δ Θράκης)

Με τον Μάριο Χμεϊντάν.

#askleventisX : Μεταναστευτικό, Προσφυγικό & η Τουρκία : Προκλήσεις, νομιμότητα, αντιμετώπιση

#askleventisX : Μεταναστευτικό, Προσφυγικό & η Τουρκία : Προκλήσεις, νομιμότητα, αντιμετώπιση

'Έκλεισαν τα σύνορα τους κάποιοι στην ΕΕ και πέφτει όλο το βάρος στην Ελλάδα (Β. Λεβέντης).

'Έκλεισαν τα σύνορα τους κάποιοι στην ΕΕ και πέφτει όλο το βάρος στην Ελλάδα (Β. Λεβέντης).

Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο TV Κόσμος της Ρόδου (3-3-2020) με τον Κλεάνθη Λοϊζο


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Ομιλία Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, για την πρόταση μομφής (16 Ιουνίου 2018)

16/06/2018 @ 21:14

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 16/6/2018 «Καλώ αυτή την αίθουσα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην πάει αύριο και να δημιουργήσουμε μία ομάδα διαπραγμάτευσης ...περισσότερα
Β. Λεβέντης : Εθνικό έγκλημα η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια

30/05/2018 @ 17:53

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ...περισσότερα
Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
Περί χρεών κρατών και εξυπηρέτησης τους

16/04/2015 @ 17:43

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μη χρειάζονται ...περισσότερα
Πρόταση Βαρουφάκη για ελέγχους από απλούς πολίτες.

16/04/2015 @ 17:42

Για τη φοροδιαφυγή τίθεται πρώτα ένα θέμα ηθικής φύσεως. Οτι δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και το πως θα πλουτίσει με κάθε μέσο. Δηλαδή να πλουτίσει ακόμα και ...περισσότερα
Περί ΑΣΕΠ & την επανίδρυση της ΜΟΜΑ

16/04/2015 @ 17:40

Για την κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π. από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το κόμμα των μετρίων και των “αδικημένων”, αυτών δηλαδή που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. ...περισσότερα
Περί Reverse mortgage (αντίστροφη υποθήκη)

10/03/2015 @ 17:45

Μετά από μία ενδελεχή έρευνα σχετικά με το reverse mortgage, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μία ενδεχόμενη εφαρμογή στην Ελλάδα θα ήταν ανέφικτη για τους κάτωθι λόγους: Οι ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα